Verksamhetsberättelse säsongen 2018/2019

04 DEC 2019 13:42
Denna säsong har varit händelserik och mycket positiv för klubben med många nya medlemmar som tränat och tävlat både innomhus och på beachen.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2019 13:42

Under säsongen 2018-2019 har Lidingö SK Volleyboll vuxit i antal aktiva medlemmar och fått en ny styrelse. Markus Gerdien valdes till ny ordförande efter Lennart Neovius, numera ordförande för Svenska Volleybollförbundet. Föreningen har bedrivit verksamheten med fokus på barn och ungdomar.

Vi vill passa på att tacka våra sponsorer som möjliggör klubbens alla aktiviteter. Samtidigt som ni visar ert varumärke och engagemang så bidrar er insats till hyra av hallar, inköp av bollar och matchkläder vilket uppskattas mycket av alla i  klubben. Inget av detta vore heller möjligt utan det hårda arbete som alla våra ledare i styrelsen och på hallgolven lägger ned vid sidan av sina arbeten!

Volleyboll

Damer

Damlaget har spelat seriespel i division 2 östra. Man placerade sig efter säsongen på en tredjeplats i serien, och kvalade inte till avancemang i seriesystemet. Det får dock ses som ett bra resultat, då vi tappade två tongivande spelare inför säsongen då dessa började sitt första år på volleybollgymnasiet i Falköping.

Lidingö SK har under säsongen haft en mycket stark trupp på gymnasiet i Falköping (totalt 7 spelare), och dessa spelar seriespel med RIG Falköping, men med oss i alla ungdomssammanhang. Det första var U23-SM i Lund, där LSK vann en bronsmedalj! Vidare under säsongen blev det silver på Ungdomens Grand Prix (U19) i Uppsala, brons på U18-SM i Jönköping och allt kröntes med ett guld i U20-SM i Södertälje i början av maj. Detta summerar till den absolut mest framgångsrika ungdomssäsongen för Lidingö SK på många många år, kanske den mest framgångsrika genom klubbens historia!

Herrar

Vårt herrlag, som består mestadels av ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan, har spelat seriespel i division 2 Norra. Man slutade på en fjärdeplats, vilket är ett bra resultat, men inte ledde till vidare kval till högre serie. Även detta lag har åldern inne för vissa ungdomsturneringar. Laget kvalificerade sig till U20-SM, där de slutade på en tolfte plats.

U16 flick

Vår flickgrupp har tagit emot flera nya spelare under året, och några av de mer erfarna har också tränat och spelat en del med damlaget. De har spelat sammandrag i Stockholm Volley Cup, och utvecklat sina förmågor under året. Vi spelade U16-SM i Falköping, där laget slutade på en femteplats i den svarta klassen. Vi ställde också upp i den öppna klassen i U18-SM, där laget slutade på en finfin tredjeplats.

U16 pojk

Vår pojkgrupp har vuxit mycket under den gångna säsongen, och blivit en bra grupp med fin sammanhållning. De har spelat sammandrag i Stockholm Volley Cup. I U16-SM slutade laget på en sjundeplats, och i U18-SM på en fjortondeplats.

U13

Vår yngsta grupp, med barn födda 2006-2010 har vuxit under året, och spelat flera sammandrag i Stockholm Volley Cup. Man har haft roligt på träningarna och utvecklat sina förmågor för kommande utmaningar. Vi deltog för första gången i Sveriges största turnering, Mikasa Challenge i Örebro 4-5 maj, vilket blev årets höjdpunkt. Vi hade 2 lag i level 4, ett grönblått och ett rödsvart som antog utmaningen med bravur.

Veteraner

I årets Veteran-SM slog Lidingö SK ihop sig med KFUM Bromma, och spelade i Herrar 35+. Där slutade laget på en sjundeplats.

Landslag

Under säsongen har en handfull Lidingö-spelare representerat Sverige i olika landslagssammanhang, både ungdoms- och seniorlandslag. Den senaste var Johanna Torell som spelade U17 EM-kval.

Beachvolleyboll

På beachvolleybollsidan har Lidingö SK haft oerhört stora framgångar under säsongen. Dessa är oöverträffade genom klubbens historia, och listas nedan.

Senior

SM-guld i beachvolleyboll 2019, Tadva Yoken (med partner utifrån)

SM-brons i beachvolleyboll 2019, Jonatan Hellvig (med partner utifrån)

SM-silver i beachvolleyboll 2018, Jonatan Hellvig (med partner utifrån)

Ungdom

Guld i Youth Continental Cup 2018 i Österrike, Jonatan Hellvig (med partner utifrån)

U18-EM-guld 2018 i Tjeckien, Jonatan Hellvig (med partner utifrån)

Guld i Ungdom-OS 2018 i Argentina, Jonatan Hellvig (med partner utifrån)

SvDs "Lilla Bragdguld" 2018 till Jonatan Hellvig (med partner utifrån)

U20-EM 2019 i Göteborg 5:e plats, Hanna Hellvig och Isabelle Reffel

U20-SM-silver 2019, Jonatan Hellvig (med partner utifrån)

U20-SM-silver 2019, Isabelle Reffel (med partner utifrån)

U20-SM-brons 2019, Hanna Hellvig (med partner utifrån)

U19-SM-guld 2019, Isabelle Reffel (med partner utifrån)

U19-SM-silver 2019, Maja Hedén (med partner utifrån)

U15-SM-brons 2019, Agnes Hellvig och Hanna Berkefelt

Utöver dessa medaljer hade Lidingö SK ett antal ytterligare ungdomar som kämpade och hade roligt på beacherna runt om i Sverige i somras. Tack vare alla dessa framgångar på ungdomssidan inomhus och i beachvolley växer Lidingö SK till att bli en klubb att räkna med i volleybollsverige!

Skribent: Pär Berkefelt