Hoppa till sidans innehåll

GDPR - Lidingö SK Volleyboll


Lidingö SK Volleyboll registrerar sina medlemmar med personnummer i Riksidrottsförbundets (RF) system IdrottOnline. Det är en gemensam databas för alla idrotter inom RF. Den legala delen hanteras huvudsakligen av RF centralt, se Riktlinjer nedan. 

Lidingö SK Volleyboll får ange personuppgifter och skriva under avtal avseende användandet av personuppgifter vid ansökan om medlemsskap i föreningen. Lidingö SK Volleyboll använder personuppgifterna till följande:

  • Registrera medlem i IdrottOnline
  • Rapportera aktivitetsstöd till Lidingö Stad och RF
  • Överföring till Profixio för licenshantering
  • Fakturering medlemsavgift och deltagande i turneringar med övernattning

Vi skickar inte ut inloggningsuppgifter rutinmässigt. För att få tillgång till Din sida, skicka ett mail till  This is a mailto link

Lidingö SK Volleyboll raderar medlemmarna med jämna mellanrum, åtminstone varannat år. Det innebär att kopplingen till föreningen försvinner men personuppgifterna finns kvar i IdrottOnline. I Profixio försvinner uppgifterna framåt, äldre licenser går att spåra, synliga med födelsedatum.

Riktlinjer från Riksidrottsförbundet

Hur stödjer IdrottOnline individens rättigheter inom GDPR?
I IdrottOnline kommer vi i maj 2018 att lansera nya funktioner på min sida för att tillgodose individens rättigheter. På min sida kommer individen kunna:

  • generera ett registerutdrag för uppgifter inom IdrottOnline
  • exportera sina uppgifter (dataportabilitet)
  • begära utträde/att bli borttagen från ett medlemsregister
  • se om det finns aktiva integrationer kopplat till organisationer där individen är medlem. 
  • läsa om syfte och behandling som sker inom IdrottOnline (rätt till information)

Redan idag kan man själv uppdatera sina kontaktuppgifter (rätt till rättelse).

Lidingö SK Volleyboll raderar medlemmarna 

Behöver föreningar/förbund teckna personuppgiftsbiträdesavtal för användadet av IdrottOnline?
Det behövs inte skriva några separata avtal mellan idrottsföreningar, specialidrotssförbund och RF/SISU för användandet av IdrottOnline. Detta då Datainspektionens beslutat att RF, specialidrottsförbund och respektive idrottsförening är gemensamt personuppgiftsansvariga för behandlingen inom IdrottOnline.

Däremot kan det behöva teckans teckna avtal med externa leverantörer som hanterar era personuppgifter.

Hur påverkas funktioner i IdrottOnline av nya dataskyddsförordningen?
Arbetet med att säkerställa att Idrottonline lever upp till kraven för GDPR har pågått under hela 2017 och kommer fortlöpa under 2018.

I augusti 2017 implementerades de första förändringarna inom IdrottOnline och fram till årsskiftet 2018 kommer anpassningar ha gjorts inom applikationerna Organisation, Person, Grupp, Integration och Inställningar inom IdrottOnline Administration. Utöver detta har vi även gjort anpassningar inom Idrottsmedel samt Utbildning.

Även 2018 kommer anpassningar inom IdrottOnline att fortlöpa, nästa steg är bl.a. att se över funktionalitet kopplat till individen, t.ex. ett registerutdrag. Vi anger löpande rapportera om vad som lanseras inom IdrottOnline på www.idrottonline.se/nyheter

Uppdaterad: 21 JUN 2018 12:04 Skribent: Lennart Neovius

Postadress:
Lidingö SK - Volleyboll
C/o Markus Gerdien, Tvärvägen 4
18151 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0706105293
E-post: This is a mailto link

Se all info