3. EM 1989 och 2 SM-guld till

1982 vann Floby SM-guld. Lidingös dominans var bruten men laget fortsatte att utvecklas. En ny generation kom fram med flera landslagsspelare: “Ubbe” Lennartsson, Dag Erlandsson, Patrik Johansson, Jan ”Honken” Holmquist, Dag Erlandsson. Dessutom kom flera spelare från både närliggande klubbbar, två av de viktigaste var Bromma-spelarna Håkan Björne och Johan Isacsson. Ubbe, Honken, Håkan och Johan var allt viktiga kuggar i Anders Kristianssons och Sveriges EM-lag som år efter år utvecklades till ett världslag. Håkan Björne fick det angenäma nöjet att slå in matchbollen på den klassiska Sovjetmatchen som tog Sverige till EM-finalen. Landslaget fortsatte att skörda framgångar och flera spelare blev proffs i Europa. Lidingö lyckades ändå behålla ett stabilt topplag och det resulterade i de två senaste (sista?) SM-gulden. Med 18 SM-guld står Lidingö på herrsidan i samma särklass som Sollentuna med sina 19 guld på damsidan. 19 Lidingöspelare som fått Svenska Volleybollförbundets Elitmärke, “Stora grabbars märke”
Jan Lundgren, Mats Ekman, Matias Arnkärr (tidgare Matti Kähäri), Robert Malnacs, Olle Åström, Anders Kristiansson, Lennart Larsson, Ulf Martinsson, Arvo Comén, Juri Loosme, Sam Jopevir, (tidigare Johansson), Peter Rosén, Ragnar Erkander, Lars-Göran Åkerström, Urban Lennartsson, Johan Isacsson, Håkan Björne, Patrik Johansson, Jan Holmquist

Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:47 Skribent: Lennart Neovius