4. Division 1 och Veteran-SM

Lagen fortsatte framgångsrikt och det såg fortfarande lovande ut. Men mycket av organisationen och laget byggdes runt Johan ”Joe” Isacsson, som sponsorsraggare, tränare och förstepassare. När Joe fick och accepterade ett proffsanbud från Turkiet kort innan seriestarten 1994 blev det ett kraftigt avbräck för sektionen. Junioren Anders Stenbäck fick med kort varsel hoppa in som huvudpassare. Laget genomförde det som skulle bli det sista året i Elitserien på mycket länge. I Maratontabellen låg laget långt före tvåan Sollentuna, trots lika många spelade säsonger. Det dröjde ända till efter säsongen 1999 innan Sollentuna kom ikapp och först året efter innan de tog över ledningen. Lidingö SK fortsatte med en lägre ambitionsnivå men fortfarande som ett topplag i division I.

Div I-klubben

Många spelare trappade ner efter den enorma satsningen under 1980- och 1990-talet. Med all erfarenhet var det få lag som kunde utmana Lidingö men det fanns heller inget underlag för att etablera sig i Elitserien igen. I stället utvecklades efter ett tag damlaget, och när Anders Hellvig tog över som tränare blev det efterhand ett slagkraftigt lag. Avancemang till ettan efter seger i division II säsongen 2001-2002. Redan första året kom laget på andra plats! Laget fortsatte med framgång ända till 2005 då en andraplats i division I gav en plats i den nybildade Allsvenskan. Dessvärre var varken den nye tränaren Jocke Carlsson, spelarna eller föreningen redo för dubbelmatcher varje helg och laget drog sig ur. När herrarna året efter nådde Allsvenskan tog de chansen och har de tre senaste året varit ett starkt slutspelslag.

Veterans-SM och Mixed-SM

Lidingö SK:s lag har fortsatt spela med lägre ambitionsnivå i vanliga seriespelet, men när tillräckligt många passerat 36-årsgränsen har laget etablerat sig som en stabil medaljkandidat i Veteran-SM. Totalt tio guld har det blivit. Lidingö har också engagerat sig i beachvolleyboll.  Anders och Lotta Hellvig vann Mixed-SM 2002 och därefter har Lidingö i flera år varit arrangör av Mixed- och Veteran-SM.

Fantastiska ledarinsatser

Det är lätt att räkna upp lagens alla framgångar men man får inte glömma att många ställer upp och hjälper till vid sidan av planen. Under flera år gjorde Monica Comén ett jättearbete och skötte en stor del av sektionens verksamhet. Under åttiotalet var det Anette Johansson och Piero Veschetti som drog det tyngsta lasset och man får heller inte glömma Rune Lundgren som alltid fanns med som en fantastisk tillgång. Under senare år är det Bengt Eklund som ordförande, Anders och Lotta Hellvig, Ulrika Fromin och Lennart Neovius som lett sektionen. 2006 utsåg Svenska Volleybollförbundet Lennart till Årets Ledare, framförallt för hans insatser inom IT och resultatservice. Han tog över ordförandeklubban 2009.

Uppdaterad: 22 OKT 2011 21:32 Skribent: Lennart Neovius